torstai 24. syyskuuta 2009

Aurinkoinen syyspäivä!

Jo toinen aurinkoinen syyspäivä peräkkäin! Puolukoita kävin vielä eilen poimimassa Luigille ja myös itselleni. Mustikatkin olivat vielä aivan hyvänmakuisia. Ei ole päässyt kylmä niitä "puraisemaan". Seuraavana on vuorossa karpalosuo. Mutta ei ennen, kuin "pakkasherra" käy siellä!
Tämä hupparineule valmistui pari päivää sitten.


SandnesGarnin ohjeeseen tein jonkin verran muutoksia. Vetoketjun tilalle tuli nappilistat ja helmaan ja hihansuihin neuloin resorin. Ohjeessa niissä oli taitekerrokset.
Lanka on Sandnes Smart, jota meni vajaa 400g. Puikot 3 ja 3½mm. Koko on 2-vuotiaan.


Tämä valmistui kuin huomaamatta noiden sukkien tikuttelujen lomassa! Sukkasadon perunalaariin täytyy vielä saada sukkia neulottua. Viidet sukat siellä jo minulla on.

Mukavaa päivänjatkoa toivottaa Irina.

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Sukkasato2009.

Ihan ensimmäistä kertaa "blogielämäni" aikana liityin mukaan sukkasatoon! Ja yllätys, yllätys, ihan itse osasin liittää napin tuonne sivuun! Kiitos Kaisan Kotilatoon laittaman erittäin hyvän ja ymmärrettävän ohjeen.
Minun sukkani vierivät Perunalaariin. Aika vähäinen on ollut minun panokseni tähän mennessä! Mutta hyvä se on vähäkin.

Ensimmäiset ennätinkin jo sinne nakata. Pienet Puolukkasukat, jotka Perunalaarin kautta vierivät Pukinkonttiin!

Toiset satosukat ovat nämä PäiviS:lle lähettämäni pitsineulesukat. Hänhän haastoi minut Kipakan vaihdoissa neulomaan sukkia. Minulle Päivi oli neulonut ihanan lämpimät kirjoneulesukat. Kiitos Päiville tätäkin kautta!


Kolmantena satoon liitetään mukaan nämä pitkät Fabel-sukat. Nämä menivät lahjasukkina maailmalle! Hyvää matkaa ja lämpimiä varpaita!


Piukun Iivari-kissakin tykästyi näihin sukkiin. Pitihän minun kuvata nuo Piukun valamat kynttilät. Ruukutkin on Piukku itse "savimäskännyt"! Nuo pitsisukkien kanssa kuvatut kynttilät on taas Luigin kätten töitä. Kuvaan pääsi myös
Piukun perheen olohuoneen pöytä, joka on hyvin vanha arkku. Sen Piukku halusi välttämättä "sijoitukseen"! Tuo arkkuhan kuuluu sen meidän yhteisen talovanhuksen aarteisiin!

Aurinkoisia syyspäiviä kaikille toivottaa Irina.


keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Syyskuun tuulinen päivä!

Myrskytuuli on riepotellut täällä Perämeren rannalla oikein tosissaan. Vieläkin käy melkoinen kohina tuolla ikkunoiden takana. Eipä onneksi tarvitse lähteä mihinkään. Saa kääriytyä huopaan ja istua neulomassa. Tällaista on nyt puikoilla. Siis yksillä pyöröpuikoilla! Toiset keskeneräiset huutavat nurkissa!!!

Tästä tulee hupparitakki 2-vuotiaalle lapsoselle. Mallissa oli vetoketju edessä ja taitettu helma. Tähän haluttiin napit eteen ja resori helmaan. Lanka on SandnesGarnin Smart ja puikot 3,5mm.
Tuo taustalla oleva Stricktrends on yksi lempi-neulelehteni nykyisin. Ja ennätinpä sen taas saamaan Prisman lehtihyllystä. Se toinen jäi vielä sinne. Niitä kun tulee vain kaksi aina myyntiin. Tätäkin "kyttäsin" pari viikkoa. Onneksi lähdin aamulla kaupunkiin! Muutama mukava malli tuossa taas on. Eri asia, ennätänkö mitään saada puikoille vai jäävätkö haaveeksi. Toisaalta haaveitahan täytyy aina olla!

Toinen mukava asia oli, että satuin käymään postissa tänä päivänä. Nythän oli Postimerkin päivä! Totta kai minun täytyi saada leimat kuoriin. Ja uusia postimerkkejä tuli myös mukaan.


Tuo alimmainen on Jäänmurtaja Samposta julkaistu merkki.

Nämä kynttilät kuvasin viikonloppuna talovanhuksen pirtissä. Sopivat mukavasti tähän iltaan.


Mukavaa syksyistä keskiviikkoiltaa toivottaa Irina.