keskiviikko 2. joulukuuta 2020

Lukunautintoa käsitöiden ohella

Lukeminen alkoi tulla päiviini ja iltoihini vuosikymmenten jälkeen. Reilu vuosi sitten liityin Goodreadsiin ja se oli menoa, siis kirjojen maailmaan 😍 Tälle kuluvalle vuodelle laitoin itselleni lukuhaasteeksi 50 kirjaa. Nyt olen lukenut jo 78 kirjaa  ja lisää on odottamassa. Viime vuonna luin 28 kirjaa. Kirjasto on saanut minusta taas "vakiasiakkaan". Kirjablogeja kahlaan läpi melkein päivittäin ja bongailen uutuuskirjojen arvosteluja. Ja sitten varailen niitä kirjastosta.


Tämän Lucinda Rileyn kirjan luin jo pari viikkoa sitten. Viimeistä osaa nyt vielä odotellaan tuohon Seitsemän sisarta-sarjaan. Käännetty kaunokirjallisuus on tätä nykyä minua kiinnostavaa. Ja sitten ne dekkarit. Aiemmin, siis vuosikymmeniä sitten, en ollut lukenut yhtäkään dekkaria. Nyt olen kahlannut läpi esim. kaikki tähän mennessä suomennetut Elly Criffithsin Ruth Galloway-mysteerit. Siniviittainen nainen viimeisin. Uusin suomennos tähän sarjaan, Maan alla, on jo varauksessa 😊 Ja ruotsalaiset naisdekkaristit ovat suosikkejani. Heidänkin viimeisimmät suomennokset ovat jo varauksessa.

Englantilaisdekkarit myös kiinnostavat. Tässä muutama kirja lukujonoon.

Jessica Fellowesin Mitfordin skandaali viimeisin luettu. Se pitikin juoksuttaa heti takaisin kirjastoon, uusi asiakas sitä jo odotti 😊 

Nyt on "lukukeskissä" Beth Morreyn Missy Carmichaelin rakkaustarina, kirjailijan esikoisromaani. Välillä vähän kevyempää luettavaa. 

Että, tämmöstä minun maailmaani tätä nykyä kuuluu. Mukavan rauhallista elämää, sopii näin korona-aikaan.

Mukavaa ja rauhallista illanjatkoa

toivottaa Aila-Riitta

3 kommenttia:

  1. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa! Käsityöt ovat tainneet jäädä melkein kokonaan lukemisen varjoon, kun noin huikean määrän olet lukenut. Paljon minäkin luen, mutta mitään haisua ei ole, montako kirjaa tänä vuonna. Mutta Lucinda rileyt kaikki (kaksikohan niitä ilmestyi tänän vuonna) ja uusia jo jonotan kirjaston varausjonossa, kunhan vaan ilmestyisivät.

    VastaaPoista
  2. Hei. Mukava taas "tavata" sinuakin:) Kyllä ne puikotkin vielä näpeissä pyörivät. Oletko huomannut Joulukalenteri-sukkien ohjetta Kodin Kuvalehden nettisivuilla? Niitä nyt päivittäin puikottelen. Juu, kirjat ovat nyt vieneet mennessään:) Lapsenlapsi vihjaisi minulle tuosta Goodreadista, ja sinne olen päivitellyt kaikki lukemani kirjat. Viitsis vain arvostelutkin niistä heti kirjata, mutta se on vasta mietinnässä. Ensi vuoden uudet kiinnostavat kirjat on minullakin jo varauksessa. Ei lopu lukeminen :) Rauhallista eläkeläiselämää täällä nyt viettelen, turhat hössötykset pois. Sohvan nurkkaan,torkkuhuopa jaloille ja kirja auki:) Ai niin, päivittäisillä kävelylenkeillä päivitetään kuulumiset koronarokotetta odotellessa.
    Mukavaa loppuiltaa ja "nähdään" taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä tuo Goodreads oikein on? Minä kuulen siitä nyt sinulta ekaa kertaa. Ai Kodin kuvalehtikin julkaisee joulukalenterisukkien ohjeita. Siitäkin minä olen aivan ulkona. 🤣 Tälläkin eläkeläisellä on aikaa, mutta se menee käsitöiden, kirjojen ja ristikoiden parissa. Nyt on käsityönä converset pojalllemme. Niiden kanssa olen taistellut, kun ei löytynyt sopivaa ohjetta, mutta nyt ovat onneksi jo loppuvaiheessa. Sitten jo aloitettujen adidasukkien (kaksi paria) pariin.
      Koronarokotetta täälläkin odotetaan, jospa se jouduttaisi tavalliseen elämään pääsyä. 👍

      Poista