perjantai 30. lokakuuta 2009

Kahvitauko, myös orkideoilla!

Meillä on täällä kahvikutsut, minulla ja kahdella orkideallani! Tämä jo kaksi vuotta täyttänyt (muistaakseni valkoiset kukat) yksilö sai annoksensa ensimmäisenä. Minähän sain Matleenalta oikein hyvät hoito-ohjeet näille kasvateilleni. Paljon kiitoksia sinulle. Toivottavasti saan nuo orkideani tajuamaan, että kukkia pitäis! Vastalahjaksi lupaan pitää niistä parempaa huolta, kuin tähän asti! Jos ei näitä kukkia täällä tämän jälkeen näy, niin "diiliä" ei saatu aikaan! Tämähän ei ole suostunut uudelleen kukkimaan, vihreitä juuria ja muutaman ilmajuuren on kyllä kasvattanut. Niin ja uusia lehtiä on kyllä muutamia tullut. Nyt ottaa tässä "kahvikylpyä". Vähän laihempaa "litkua" on kuin minun kahvini! Seuraavana annoksensa sai puolivuotias orkidea, täällä vielä kukkia täynnä. Yhden ainokaisen lehdenalun on pukannut. Tuossa on neljä kukkavanaa, joista vain yksi on kokonaan kuivunut. En ole uskaltanut vielä leikata tuota kuivunutta osaa pois. Kaupungissa käydessäni huomasin onnekseni, että Stricktrendsin talvinumero oli ilmestynyt . Taas sisällä mukavia malleja. Muutenkin tykkään tuon lehden ulkoasusta. Koskahan ennätän/saan aikaiseksi neuloa jonkun noista malleista! No, voinhan ainakin ihailla noita kuvia! Nuo puikoilla olevat siniset sukat meinaan saada vielä valmiiksi sukkasatoon. Kuten huomaatte oma kahvini on vähän vahvempaa, kuin noiden kukkien kahvi. Nyt vain "metsästämään" Lana Grossan Cento-lankaa! Mukavaa päivän jatkoa ja rauhallista Pyhäinpäivää toivottelee Irina.

4 kommenttia:

 1. Matleenalta minäkin olen kukkahoito-ohjeeni saanut koskien Santtu kukkaa ja hyvin ohje toimi! Niin kauniista kahvikupista kahviasi juot ja hienot sukatkin on tekeillä.

  VastaaPoista
 2. Hih, jospa orkideasi nyt ymmärtävät alkaa kukkimaan! ;D Toivottavasti ovat samaa "sukua" kuin omani ja tykkäävät kahvista! Hyvännäköiset lehdet noissa ainakin on ja ainakin tuossa ylemmässä on hyvin ilmajuuriakin. Pidän peukkua, että kukkavarsia alkavat pukata, vaikka minulla ei enää tuo peukku olekaan paketissa. ;DD

  VastaaPoista
 3. Kahvikuppi on kyllä kaunis, olen ihastellut noita monesti kaupassa mutten ole raaskinut vielä ostaa!

  VastaaPoista
 4. Hei,

  annoithan varmasti orkidean levähtää tarpeeksi pitkään :)

  Sain ensimmäisen orkidean 2006 ja sain sen uudelleen kukkimaan, kun auttamattomasti unohdin sen pikkukamariin 4 kuukaudeksi. Kun se uudelleen innostui kukkimaan, se teki 2 kukkavartta ja niihin 30 nuppua joista puolet aukesi kukkaan asti.

  t. Entinen naapuri ;)

  VastaaPoista