lauantai 28. elokuuta 2021

Suomen luonnon päivä


Suomen luonnon päivää vietin tänään tällaisen polun varrella. Mustikkametsään kävi minun tieni, kuten parina edellisenäkin päivänä. Vielä löytyi kuusien alta isoja "mustikanmöllyköitä", joita pari kylmää yötä ei ollut palelluttanut. Puolukat saivat jäädä vielä punertumaan, minä kun poimin marjani puolukkasurvosta varten ja siihen eivät raakileet kelpaa.

Eilisellä mustikkaretkelläni sain seurata kurkien muuttomatkalle lähtöä. Oli vähän hakusessa, kuka sitä auraa johtaa. Pitkän aikaa pyörivät taivaalla, ennen kuin saivat valittua johtajan. 

 

Läheisen suon karpalot (kurkimarjat) saivat jäädä kypsymään ja odottamaan kevättä ja kurkien takaisinpaluuta. Perimätiedon mukaan kurki (Grus grus), onnen lintu, tuo keväällä mukanaan valon ja lämmön ja herättää luonnon henkiin. Muinaisessa Egyptissä kurkea pidettiin auringon lintuna.  

 Pihlajanmarjat värittivät maisemaa, vaikkakin pihlajia ei tuossa metsässä paljon olekaan. No, joitakin kuitenkin näkyi kuusten ja mäntyjen joukossa. Ja muutama sienikin oli intoutunut nousemaan  maasta sateen jälkeen.

Mukavan aurinkoisen päivän vietin syksyisessä luonnossa  ja nautin raittiista ulkoilmasta. Kotiinviemisinä tänään oli pari litraa käsinpoimittuja mustikoita, joista aion tulevan talven aikana nauttia. Syön sellaisenaan, kaurapuuron seassa, keitän soppaa, smoothiessa 😋

Ja huomenna aion mennä takaisin tuon samaisen polun varteen. Kyllä sieltä vielä jokunen hallalta piiloutunut mustikka löytyy.

Ai niin, ensin päivälenkille hyvässä, tutussa seurassa ja sen jälkeen mustikkametsään. Näinhän se meni 😊


Myöhäisiltaa toivottaa Aila-Riitta


2 kommenttia:

  1. Yllättäen niistä mustikoista tulikin ihan oikean kokoisia, kun aluksi kuivan sään takia näyttivät jäävän pieniksi. Ainakin meidän mökillä, jossa minäkin piipahdin ja näin olemattoman pienet mustikat. Mutta kun mies kävi siellä seuraavan kerran, niin ne olivatkin jo ihan oikean kokoisia ja hyviä. Toi kotiin reilun sankollisen, joten mustikoista saamme mekin nauttia talven mittaan. 😍 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari tuntia tänäänkin vierähti tuolla lähimetsässä. Ihana aurinkoinen 🌞 päivä , reilu kaksi litraa mustikoita saaliina. Minä kyllä nautin tuolla metsässä, "pääntyhjennystä" parhaimmillaan. Paljon on kyllä jo pehmeitäkin mustikoita, mutta valikoiden löytyy isojakin marjoja.

      Poista