perjantai 19. kesäkuuta 2009

Juhannus!

Minun juhannukseni alkaa tästä! Silitän äitini tekemän liinan keittiön pöydälle. Liinaa käsittelen hyvin varovasti. Kuten kuvastakin näkyy, se on jo melko kulunut. Liinalla on ikää jo ainakin 50 vuotta. Äitini on aikoinaan kirjonut sen vanhaan lakanakankaaseen. Kaksi kangaspalaa on jopa käsin neulottu yhteen. On taidettu siihen aikaan (sodan jälkeen) lakanatkin käyttää loppuun melko tarkkaan. Ja niistä lakanan paremmista palasista on äitini saanut tämän liinan tehtyä!
Liinan päälle kerään maljakkoon kimpun luonnonkukkia.
Jo aiemmin päivällä vein haudalle juhannuskukat. Sekin kuuluu juhannukseeni.

Oikein mukavaa juhannuksen aikaa kaikille toivottaa Irina!

4 kommenttia:

 1. Upea kimppu luonnonkukkia. Poimispa joku meillekki... Tosin ei niistä iloa täälä sisällä ois ku laps on astmaatikko ja itekki oon allerginen, ni lissäis vaan tätä flunssaa. Mukavaa juhannusta sullekkin.

  VastaaPoista
 2. Ihania kukkia ja kaunis liina! Jauhosäkkejäkinhän käytettiin sodan jälkeen liinakankaina. Olen nähnyt eräällä mummolla sellaiselle kirjotun liinan.

  Hyvää aattoillan loppua ja mukavaa juhannuspäivää! Toivottavasti sää on jo edes vähän kesäisempi.

  VastaaPoista
 3. Kaunis liina:) Kyllä nuo luonnonkukkakimput ovat ihania ja kuukuvat ehdottomasti juhannukseen. Hyvää juhannuspäivää sinulle!

  VastaaPoista
 4. Liina on kyllä kaunis. Meillä on makuuhuoneessa pienellä pyöreällä pöydällä anopin tekemä liina, en tiedä kuinka vanha se on mutta tosi kauniisti kirjailtu.
  Mukavaa juhannuksenjatkoa sinulle!

  VastaaPoista